GP Σαουδικής Αραβίας: Ακόμη ένα 1-2 για τη Red Bull - Βαθμοί για τον Bearman


Ο Verstappen προσέθεσε ακόμη μία νίκη στο βιογραφικό του, φτάνοντας τις 56, ενώ ο Bearman, αντικαθιστώντας τον Sainz, κατάφερε να κερδίσει τους πρώτους του βαθμούς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Getty Images - Red Bull Content Pool
  • 9/3/2024

Το GP Σαουδικής Αραβίας είδε τον Max Verstappen να κάνει ακόμη μία εμφατική νίκη, με τον ομόσταβλό του, Sergio Perez να έρχεται δεύτερος, με τη μεταξύ τους απόσταση να ανέρχεται στα 7,6 sec. Πίσω τους, ο Charles Leclerc έκανε τον δικό του αγώνα και τερμάτισε τρίτος, χωρίς να απειλεί και χωρίς να απειλείται από κανέναν, κερδίζοντας, ωστόσο, τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Ο Oscar Piastri ολοκλήρωσε το Grand Prix στην τέταρτη θέση, μία πιο πάνω απ' ό,τι ξεκίνησε, κρατώντας τον Fernando Alonso πίσω του, μετά την προσπέραση που έκανε στην αρχή του αγώνα. Στην έκτη θέση ήρθε ο George Russell, με τον αντικαταστάτη του Carlos Sainz, ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, Oliver Bearman, να τερματίζει έβδομος.

Ο Βρετανός κατάφερε να αυξήσει τον ρυθμό του στα τελευταία στάδια του αγώνα και να υπερασπιστεί τη θέση του από τους Lando Norris (P8) και Lewis Hamilton (P9), που φορούσαν τη μαλακή γόμα και πλησίαζαν απειλητικά. Στο ντεμπούτο του κατάφερε να κερδίσει 6 βαθμούς, βοηθώντας τη Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Τη δεκάδα, πίσω από τους Βρετανούς, ολοκλήρωσε ο Nico Hulkenberg.

Ο αγώνας ανά γύρο

Γύρος σχηματισμού: Ο Pierre Gasly ανέφερε ότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων του, με την Alpine να αποσύρει το μονοθέσιο. Αυτό ήταν το πρώτο DNF της σεζόν.

Εκκίνηση: Ο Sergio Perez προσπέρασε τον Charles Leclerc στην πρώτη στροφή, με τον Μονεγάσκο, όμως, να ανακτά τη δεύτερη θέση λίγες στροφές αργότερα. Ο George Russell υπέδειξε στην ομάδα του ότι ο Lando Norris έφυγε από τη θέση εκκίνησής του πριν σβήσουν τα 5 κόκκινα φώτα, χωρίς όμως αυτό να εξετάζεται από τους αγωνοδίκες.

Γύρος 2: Ο Oscar Piastri κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Fernando Alonso στην πρώτη στροφή, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Γύρος 4: Η μάχη για τη δεύτερη θέση συνεχίστηκε, με τον Perez να επαναλαμβάνει τα πεπραγμένα του πρώτου γύρου, στην ίδια στροφή. Αυτή τη φορά, ο Leclerc δεν είχε απάντηση, μένοντας τρίτος.

Γύρος 7: Έχοντας χτυπήσει τον μπροστινό αριστερό τροχό του στον τοίχο της  Lance Stroll έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, καταλήγοντας στις μπαριέρες της στροφής 22, θέτοντας την πίστα υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας.

Γύρος 8: Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι περισσότεροι από τους πιλότους, κάνοντας την πρώτη τους αλλαγή ελαστικών. Οι μοναδικοί που δεν επισκέφτηκαν τα pits ήταν οι Norris, Hamilton, Hulkenberg και Zhou.

Σειρά στην επανεκκίνηση: 1. Norris, 2. Verstappen, 3. Hamilton, 4. Perez, 5. Leclerc, 6. Piastri, 7. Alonso, 8. Hulkenberg, 9. Russell, 10. Zhou

Γύρος 12: Ο Perez βρέθηκε υπό εξέταση για μη ασφαλή απελευθέρωση στο pit lane κατά τη διάρκεια των πρώτων pit stops, όταν μπλόκαρε τον Alonso. Λίγους γύρους αργότερα, ο Μεξικανός έλαβε ποινή 5 δευτερολέπτων. Ο Magnussen είχε μία επαφή με τον Alex Albon, προκαλώντας μικρή ζημιά στο μονοθέσιο του Ταϊλανδού. Οι αγωνοδίκες έδωσαν στον Δανό ποινή 10 δευτερολέπτων.

Γύρος 13: Ο Max Verstappen επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης, περοσπερνώντας τον Norris. Ταυτόχρονα, ο ομόσταβλός του, Sergio Perez, βρέθηκε μπροστά από τον Hamilton. Το ίδιο έπραξε κι ο Leclerc, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση.

Γύρος 18: Επιστρέφοντας εκεί όπου βρισκόταν πριν την αλλαγή ελαστικών του, ο Perez πέρασε τον Norris.

Γύρος 21: Ο Oliver Bearman κατάφερε να κερδίσει τη μάχη ενάντια στον Hulkenberg, ο οποίος βρισκόταν ακόμη στο πρώτο σετ μαλακής γόμας, με τον Βρετανό να ανεβαίνει στην ένατη θέση.

Σειρά στη μέση του αγώνα (25/50): 1. Verstappen, 2. Perez, 3. Norris, 4. Leclerc, 5. Hamilton, 6. Piastri, 7. Alonso, 8. Russell, 9. Bearman, 10. Hulkenberg

Γύρος 25: Ο Kevin Magnussen κέρδισε ακόμη μία ποινή 10 δευτερολέπτων, αυτή τη φορά για το προσπέρασμα που έκανε στον Yuki Tsunoda, πατώντας εκτός πίστας.

Γύρος 27: Μετά από μερικούς γύρους πίσω από τη MCL38 του Norris, ο Leclerc κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Βρετανό, ανεβαίνοντας ξανά στην τελευταία θέση του βάθρου.

Γύρος 37: Έχοντας ολοκληρώσει 38 γύρους με τη μέση γόμα, ο Hamilton έκανε κι εκείνος τη δική του αλλαγή, επιστρέφοντας στην πίστα στην 9η θέση. Η McLaren αντέδρασε σε αυτήν την κίνηση, με τον Norris να ακολουθεί, βγαίνοντας από τα pits μπροστά από τον 7κις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Γύρος 42: Αυτό έφερε τους δύο Βρετανούς πίσω από τον επίσης Βρετανό αντικαταστάτη του Carlos Sainz, Oliver Bearman, τοποθετώντας τους στη μάχη για την έβδομη θέση. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η απόσταση του Norris (P8) από τον Bearman (P7) είχε σταθεροποιηθεί στα περίπου 3-3,3 sec, με τον Hamilton (P9) να ακολουθεί από κοντά.

Τελικά, ο Bearman κράτησε την έβδομη θέση, προσφέροντας στη Ferrari 6 βαθμούς, με τους δύο συμπατριώτες του να μένουν στην όγδοη κι ένατη θέση, αντίστοιχα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγός
1Max Verstappen
2Sergio Perez
3Charles Leclerc
4Oscar Piastri
5Fernando Alonso
6George Russell
7Oliver Bearman
8Lando Norris
9Lewis Hamilton
10Nico Hulkenberg
11Alexander Albon
12Kevin Magnussen
13Esteban Ocon
14Yuki Tsunoda
15Logan Sargeant
16Daniel Ricciardo
17Valtteri Bottas
18Zhou Guanyu
DNFLance Stroll
DNFPierre Gasly

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Στην πλήρη εξαγορά της Sauber προχωρά η Audi πριν την είσοδό της το 2026

Red Bull: Σε αναστολή η εργαζόμενη που κατήγγειλε τον Christian Horner

Alonso: Kυνηγά πολυετές συμβόλαιο – «Ξέρω ότι είμαι στη λίστα της Mercedes»